Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Aex Zakt Fors Door Rentevrees Goudprijs Naar Recordhoogten

AEX zakt fors door rentevrees, goudprijs naar recordhoogten

AEX heeft woensdag een forse duik genomen.

De AEX-index op het Damrak in Amsterdam sloot 2,3 procent lager op 723,29 punten. Beleggers keken opnieuw met zorgen uit naar de persconferentie van de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve vanavond, die naar verwachting de rente verder zal verhogen in de strijd tegen de hoge inflatie. Hogere rentes maken aandelen minder aantrekkelijk, omdat beleggers dan een hoger rendement kunnen krijgen op minder risicovolle beleggingen.

Goudprijs bereikte woensdag een recordhoogte in euro's.

Een ounce goud kostte 1.915,38 euro, het hoogste niveau sinds de invoering van de euro. De goudprijs stijgt al geruime tijd, mede door de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie. Goud wordt gezien als een veilige haven in onzekere tijden, omdat de waarde ervan minder gevoelig is voor economische schommelingen dan die van andere beleggingsvormen.

Andere Europese beurzen

Ook op andere Europese beurzen was het beeld overwegend negatief. De FTSE 100 in Londen verloor 0,8 procent, de DAX in Frankfurt zakte 1,7 procent en de CAC 40 in Parijs eindigde 1,5 procent in de min.

Wall Street

Op Wall Street gingen de beurzen ook omlaag. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager, de S&P 500 verloor 1,1 procent en de Nasdaq zakte 1,6 procent.


Komentar